TOPlist

Akce

Noc vědců 2024

Pátek 27.09.2024 17:00 - 22:00
Místo konání: Humpolec, Knihovna Jiřiny Zábranové

Zkoumejte, objevujte, bavte se poznáváním na ZŠ Hradská, v Knihovně Jiřiny Zábranové a v Muzeu dr. A. Hrdličky. Navštivte všechna tři místa a zařaďte se do slosování o věcné ceny.
Pro děti i dospělé
Vstup zdarma

 
od 17:00 Ze života hmyzu 
Objevte kouzlo hmyzího života s hydrobioložkou Hanou Havelkovou. Společně prozkoumáme jednotlivé fáze života brouků… a možná si na ně i zahrajeme. :)
 
od 17:00 Proměna hornin v čase 
Za miliony let prodělají horniny velmi dlouhou pouť, která změní nejen jejich složení, ale i vzhled. Dalo by se říct, že rostou do krásy. Řada z nich se z povrchu zemského zanoří do kilometrových hloubek a za miliony let se opět dostanou k povrchu. Jejich dlouhá cesta je však velmi změní. Přijďte se podívat na jejich proměnu, kterou vás provede geoložka Lenka Buřivalová.

od 17:00 do 19:30 Playing Kafka 
Vyzkoušejte videohru, která oživuje Kafkův literární svět ve virtuálním prostoru! S videohrou Playing Kafka se nyní můžete virtuálně ponořit do tajemného světa Kafkova románu. Interakcí s herním světem, zapojením dialogů s postavami a interaktivními hádankami se hráči vydávají na kafkovskou cestu. Jaká rozhodnutí byste učinili, kdybyste byli Josefem K.? Každá volba ovlivňuje průběh hry a příběhu. Playing Kafka vybízí hráče k aktivnímu zapojení do vyprávění a otevírá prostor pro individuální úvahy o Kafkově díle v kontextu dnešního světa. Hru vytvořil Goethe-Institut společně s nezávislým herním studiem Charles Games. 

od 20:00 do 21:30 KAFKA: Americký proces 
Při příležitosti letošního 100. výročí úmrtí spisovatele Franze Kafky přinášíme pořádnou lahůdku - kabaretní vyšetřování na motivy Kafkova románu Nezvěstný. Karel Rossmann, student pražské polytechniky, byl svou rodinou zavržen. Jeho Provinění nebylo možné omluvit (natož odpustit), jediným řešením prekérní situace bylo mladíka posadit na zaoceánský parník a odeslat do Spojených států, daleko od očí všetečných sousedů. Bude pro něj Amerika novým začátkem, nebo definitivním koncem?
Čeká vás autorské hudebně-dramatické pásmo židovských písní z přelomu 19. a 20. století rámované absurdním humorem ze znepokojivého světa Franze Kafky. Hraje kapela Schimmerle! Klezmer Kabaret. 

Více na: Humpolec | Noc vědců (nocvedcu.cz)