TOPlist

Kulturní a sportovní akce

Iva Bittová a Adam Ben Ezra

Pátek 04.10.2024 19:00
Místo konání: Humpolec, Divadelní scéna kina

V Humpolci se vůbec poprvé potkají na pódiu dva výjimeční umělci – světově proslulá česká houslistka a zpěvačka Iva Bittová a izraelský kontrabasista Adam Ben Ezra. Tahle třaskavá hudební kombinace plná energie zaručuje, že vás čeká nezapomenutelný večer!

Iva Bittová
Její hudba je směsicí rocku a východoevropské hudby, kterou sama označuje za svou vlastní lidovou hudbu. Její hra na housle kombinuje různé techniky, včetně hraní na struny různými předměty a drnkání jako na banjo. Její hlasový projev se pohybuje od tradičního zpěvu až po cvrlikání, kdákání a hluboké hrdelní zvuky. Do svých vystoupení vkládá celé tělo, přičemž využívá své divadelní schopnosti.

Adam Ben Ezra
Izraelský jazzový kontrabasista, multiinstrumentalista a hudební skladatel ve svých pozoruhodných skladbách čerpá z Bacha, Debussyho, Stinga, Bobbyho McFerrina a Chicka Corey. Do písní zapojuje jazzové, funkové, latinskoamerické a středomořské prvky a tvoří z nich harmonická díla. Používá různé efekty, pedály a smyčky. Je považován za průkopníka nového stylu hry na kontrabas, při kterém na nástroj hraje a bubnuje zároveň.

Vstupenky: 450 Kč (předprodej), 550 Kč na místě