TOPlist

Kulturní a sportovní akce

Putování Jana Zrzavého #PŘEDNÁŠKA

Neděle 15.09.2024 15:00
Místo konání: Humpolec, 8smička

Všechny srdečně zveme na přednášku Martiny Havlínové zaměřenou na umělcův pobyt ve Vodňanech, o kterém napsala knihu Setkání se Zrzavým. Součástí přednášky bude i autorské čtení a projekce krátkého kresleného videofilmu Š. M. Mareše a J. Mašindy.

Kniha je plná mnohavrstevnatých bádání a pátrání ve stopách Jana Zrzavého, které se otiskly na Vodňansku – v ulicích a domech, v okolní krajině a srdcích některých obyvatel. Nabízí pohled na letmá zastavení i dlouhodobá přátelství s geniálním umělcem a neobvyklým člověkem, která zažívali Vodňanští v letech 1942 až 1958. Prostřednictvím vyprávění pamětníků poznáváme je samé a také atmosféru města ve čtyřicátých a padesátých letech minulého století. Zároveň v knize můžete nahlédnout do skrytějších vrstev umělcovy osobnosti. Na všechny tyto příběhy a vzpomínky, které Martina Havlínová shromáždila pro svou publikaci, se můžete těšit na přednášce.

Na přednášku doporučujeme rezervaci na info@8smicka.com, protože počet míst je omezen. Cena přednášky je 18 Kč. Těšíme se na vás!