TOPlist

Kulturní a sportovní akce

Snow Film Fest 2024

Pátek 13.12.2024 19:00
Místo konání: Humpolec, Malá scéna, Mikádo
 
Zveme vás na ty nejlepší filmy o zimních sportech z celého světa i z domácí produkce.
 
PROGRAM
19:00 zahájení festivalu
 
19:10 1. filmový blok
SIMPLY BEAUTIFUL
Vydejte se s horolezci Markem Holečkem a Matějem Bernátem na obdivuhodnou, napínavou a místy i humornou cestu. Staňte se svědky radostí i strastí, jimž čelí během své expedice, když se pokoušejí zdolat hrozivou severozápadní stěnu Sura Peak, do té doby málo známé hory v Nepálu.
27 min
 
LEDOVÉ VODOPÁDY
Katalánský dobrodruh a elitní kajakář Aniol Serrasolses na své arktické expedici v Norsku boří hranice, když sjíždí 20 metrů vysoký ledový vodopád – největší zaznamenaný pád na kajaku z ledovcového vodopádu.
54 min
 
20:45 přednáška Dana Šimka - Mountains We Carry, Mountains We Climb
Hemofilie je nevyléčitelná porucha srážlivosti krve, kterou po celém světě trpí více než 400 000 osob. Jen v ČR má toto dědičné onemocnění více než 1000 lidí, jedním z nich je i humpolecký rodák Daniel Šimek. Přijďte si poslechnout, jak probíhala expedice na Mont Blanc, kterou Dan navzdory svému onemocnění letos absolvoval společně s dalšími hemofiliky z různých částí Evropy. Výpravou na nejvyšší vrchol Alp chtěli nejen zvýšit povědomí o své nemoci, ale také inspirovat ostatní k tomu, aby se nebáli plnit si své sny.
 
22:00 2. filmový blok
CHANGABANG: NÁVRAT NA ZÁŘÍCÍ HORU
V roce 1976 uskutečnili britští horolezci Peter Boardman a Joe Tasker prvovýstup západní stěnou Changabangu. V následujících čtyřech desetiletích získala cesta legendární status, protože se o ni několikrát neúspěšně pokusili horolezci z celého světa.
20 min
 
DO HOR A ZPĚT
Na odlehlé horské chatě se veterán a jeho dcera setkávají a přemýšlejí o svém životě v horách. Předávají si pochodeň v rámci rodinného dědictví průvodců a diskutují o historii těch, kteří přišli a odešli, někteří kvůli lavinovým nehodám příliš brzy.
45 min
 
NÁRUČ SEVERU VOL.2
Prozkoumejte s Jirkou Lichtenegerem a Miladou Vaňkátovou daleký sever. Jaké to je protloukat se 25 dnů v zimě za polárním kruhem na pomezí Finska, Norska a Švédska po boku svého životního partnera? Lyžovat 430 km zapřažení do bobů, na kterých si táhneme veškeré svoje živobytí?
20 min
 
23:30 slosování vstupenek + předání cen + ukončení festivalu
Uvedené časy jsou orientační – změna programu vyhrazena
Nechte se inspirovat, pobavit, poučit a vyhrajte u toho super ceny - třeba voucher na nákup trekových a běžeckých bot v hodnotě 1000 Kč u partnera festivalu Bez.cz.
 
VSTUPNÉ

- 150 Kč předprodej
- 200 Kč na místě (hodinu před zahájením akce a přímo na místě)
- s členskou kartičkou filmového klubu 100 Kč (pouze osobně na infocentru)
 
V ceně vstupenky je i větší než drobné občerstvení.